Armaba
Armaba
Armaba

Armaba heeft al langere tijd geconstateerd dat het werven van technisch personeel lang niet altijd goed gaat. Dit heeft te maken met gebrek aan kennis van het werving & selectie afdeling, teveel werkdruk, de manier van solliciteren vanuit de werknemer en natuurlijk de crisis. Om deze redenen worden er veel goede arbeidsrelaties misgelopen, dit moet en kan anders.

Om deze reden is Armaba een project gestart genaamd ‘Mister X’. Mister X houdt in dat wij een persoon hebben verzonnen die werkzaam is in de technische sector. Wij hebben een Cv opgesteld en daarnaast een sollicitatiebrief geschreven. Vervolgens hebben wij het Cv en de solliciatiebrief opgestuurd naar technische bedrijven die op de site vacatures open hebben staan. Ons doel is om in kaart te brengen hoe ‘Mister X’ wordt behandeld betreffende zijn sollicitatie. De resultaten liegen er niet om.

Uit ons onderzoek is gebleken dat maar liefst 63% geen reactie terugstuurt binnen 2 weken. En dat terwijl er op de site vermeld wordt dat er een vacature openstaat. Uiteraard hebben wij dan ook nagebeld met deze bedrijven met de vraag waarom er geen reactie terug gestuurd is. Antwoorden als: ‘’De vacature is verlopen’’, ‘’We hebben het veel te druk’’ en ‘’Ik heb niets ontvangen’’ waren antwoorden die regelmatig voorbij kwamen. In deze vreemde tijd lijkt het ons van belang om dit soort fouten niet te maken, vaak krijg je maar 1 kans. Een goede sollicitant kan op deze manier een slecht beeld van de organisatie krijgen en zal vervolgens niet meer solliciteren, of nog erger; aan andere techneuten vertellen hoe hij behandeld is. Dit lijkt ons toch niet de weg waar je als werkgever naar toe wilt.

Zoals ik in de vorige alinea al aangaf, stuurde 63% geen reactie terug. Er is dus ook 37% die wél een reactie terug stuurde. Veel van deze reacties waren helder en duidelijk. 22% wilde daadwerkelijk een afspraak maken met onze ‘Mister X’. Deze mails waren netjes geschreven en daarnaast was er ook goed aangegeven wat er werd verwacht van Mister X. Er was ook nog 15% die dan wel een mail terug stuurde, maar gaven in de mail redenen aan waarbij je je moet afvragen is het verstandig? Reacties die binnen deze 15% vielen waren: ‘’Vacature is al verlopen’’, we hebben niemand nodig’’ en ‘’De vacature moet nog van de site af worden gehaald’’. Eigenlijk zijn dit dezelfde redenen als de organisaties die geen reactie terug hadden gestuurd. Dus ook hier kun je jezelf weer de vraag stellen, wil ik deze kant op? Wat kan dit voor gevolgen hebben voor ons werving & selectiebeleid? Zullen kandidaten in de toekomst nog wel interesse hebben?

Uiteraard hebben wij van Armaba hier onze eigen ideeën over die voortkomt uit meer dan 20 jaar praktijkervaring in de technische werving & selectie branche.

Wilt u meer weten over het onderzoek of gewoon eens met ons sparren over uw werving & selectiebeleid? Neem dan contact met ons op.

TwitterLinkedinFacebookMy status