Armaba
Armaba
Armaba

Wie kent de Interpolis reclame waarbij de meneer achteruit praat? Waar de reclame over gaat is dat je je niet tegen alles kan verzekeren. En dat woordje alles kom ik ook vaak tegen op sollicitatieforums en Linkedin groepen. Je bent je baan verloren en nu solliciteer je op alles dat je tegen komt. Ik begrijp dat, want ik deed het zelf ook.

De eerste week na mijn ontslag was ik in shock en ik wilde maar één ding: zo snel mogelijk weer aan het werk. Want ook al was het ontslag niet mijn schuld, het blijft een stigma. Werkloos zijn. Of werkzoekend zoals dat tegenwoordig heet. Tot vorige maand had ik nooit gedacht dat het mij zou overkomen. Dus wat deed ik? Tientallen keer per dag op internet kijken of er nieuwe vacatures bij zijn gekomen. Mezelf op alle vacaturesites inschrijven, inschrijven bij selectie&wervingbureaus en uitzendbureaus. En ik verstuurde heel veel sollicitatiebrieven. En net zo snel als de brieven eruit gingen, kwamen de afwijzingen binnen.

En toen kreeg ik een heel goed advies. Stop met op alles solliciteren. Ik zeg het nogmaals: stop met op alles solliciteren. Het klinkt tegenstrijdig. Want stoppen terwijl je zo snel mogelijk weer aan het werk wil? Mijn eerste reactie was ook: jij hebt makkelijk praten, jij hebt werk. Maar toen ik er beter over na ging denken zag ik de waarde van dit advies.

Want als je op alles solliciteert dan is dat eigenlijk verspilde energie. We weten het allemaal. Tegenwoordig krijgt een vacature honderden reacties. Je zou bijna medelijden krijgen met HR en/of recruiters. Want zij moeten al die brieven door. Of niet. Ik ben geen recruiter maar ik kan me voorstellen dat de eerste selectie op cv plaats vindt. Niet de juiste opleiding, niet de juiste ervaring? In de digitale prullenbak. Spelfout? In de digitale prullenbak. Foto? Afhankelijk van de recruiter, in de digitale prullenbak. Met een beetje geluk blijven er misschien 20 brieven over die ook echt gelezen worden. Als er van die 20 brieven twee zijn waaruit enthousiasme blijkt voor de functie en het bedrijf dan is de keuze snel gemaakt. En zeg nu eerlijk: als je op alles solliciteert, hoe enthousiast kan je zijn als je op alles solliciteert? En hoe goed sluit jouw cv eigenlijk aan op al die functies waarop je solliciteert? En als je nu twijfelt: hoe verrassend is het dan dat je zoveel afwijzingen krijgt?

De nadelen van op alles solliciteren op een rijtje:

als je op alles solliciteert, past het nooit precies
je kan moeilijk enthousiast zijn over een functie die je eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt
hoe meer sollicitaties, hoe groter de kans dat je afwijzingen krijgt en dat is nooit goed voor je ego
zolang je op alles solliciteert hoef je ook niet na te denken over wat je echt wil
Wat doe je dan wel? Steek je energie niet in het vele solliciteren, maar in het verbeteren van je (online) profiel. Verbeter(of maak) je Linkedin account. Maak hiervoor gebruik van de vele Linkedin groups gericht op sollicitatiehulp. Deze is bijvoorbeeld heel fijn: laat je profiel controleren. Zorg ervoor dat je een goede basis cv hebt. Laat deze ook controleren door een aantal mensen.(ik wil daar best bij helpen, je mag altijd mailen!). Zorg er in ieder geval voor dat er geen gaten in zitten die vragen op kunnen roepen. Gebruik ook niet altijd dezelfde cv, maar pas deze aan. Zo kan je per vacature de nadruk leggen op bepaalde taken en/of opleidingen die je gedaan hebt, die goed aansluiten bij de vacature. Doe leuke dingen! Je hoeft je daar niet schuldig over te voelen. Je moet lekker in je vel zitten om goed te solliciteren. Ga voor jezelf na welke ba(a)n(en) je echt leuk vindt en ook welke sector je echt leuk vindt. En concentreer je dan ook alleen op banen die daar bij passen. En er kunnen best een paar dagen voorbij gaan zonder dat je zo’n vacature tegen komt. Als je dan zo’n hele leuke vacature hebt gevonden schrijf dan meteen op waarom die vacature zo leuk is. Bekijk de website van het bedrijf en verdiep je in het bedrijf. En dan ga je een brief schrijven. Niet een kopie van een andere brief die je hier en daar aanpast. Nee, je begint gewoon met zo’n eng, leeg, wit scherm. En dan begin je met een killer opening! Wat dacht je toen je de vacature zag, waarom wil jij die baan! Beschrijf waarom juist dat bedrijf en die vacature jouw aandacht trokken. Leg uit waarom jij perfect bij die baan past. Dat is nu helemaal niet zo lastig, want je voelt het ook echt. Kijk ook kritisch naar je cv en pas deze aan waar dat nodig is. Leg het dan opzij en ga iets anders doen. Wacht niet te lang met reageren, want je wil niet nummer 302 zijn of de sluitingstermijn missen. Lees de brief en het cv nog een keer en laat deze (als dat mogelijk is) nog een keer nakijken. En dan kan je jouw perfecte brief en perfecte cv versturen voor die perfecte baan bij het perfecte bedrijf. En als ze daar dan een beetje slim zijn dan wordt je heel snel uitgenodigd voor een gesprek. Succes!

Bron: Ikki

TwitterLinkedinFacebookMy status